300 Squadron
In mobilitate vis nostra
Bezoek onze webwinkel

De artiesten die overal in het land op Bevrijdingsfestivals optreden vertrekken op 5 mei met helikopters vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen. Dit jaar stappen de ambassadeurs Sharon Kovacs, Nielson en Sunnery James & Ryan Marciano in de helikopters van het Defensie Helikopter Commando. Voor het luchttransport tussen de diverse bevrijdingsfestivals in het land zijn drie helikopters ingepland. Het betreft twee Cougar transporthelikopters en één NH90 maritieme helikopter.

De artiesten van vorig
jaar op Gilze-Rijen: Jett Rebel,
Caro Emerald, Dotan en Mainstreet.

 

De artiesten vertrekken tussen 10.15 en 11.15 uur in de ochtend om de hele dag zo veel mogelijk optredens in zo veel mogelijk plaatsen te kunnen verzorgen. Dit jaar vliegen de helikopters naar de festivals in Assen, Groningen, Den Bosch, Roermond, Zwolle, Haarlem, Almere, Utrecht, Leeuwarden, Den Haag, Wageningen, Rotterdam en Vlissingen.

De Koninklijke Luchtmacht levert met de vluchten een bijdrage aan de Bevrijdingsfestivals. De Cougars landen rond 23.00 uur weer op vliegbasis Gilze-Rijen. De NH90 gaat terug naar haar thuisbasis, Maritiem Vliegveld de Kooy in Den Helder. Meer info op www.bevrijdingsfestivals.nl