300 Squadron
In mobilitate vis nostra
Bezoek onze webwinkel

Klik op de afbeelding voor het volledige artikel van GRAS

Cougars van het 300 squadron terug uit Somalie

Met dank aan de Gilze-Rijen Aviation Society. Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Rotterdam opereert in de Golf van Aden (voor de kust van Somalië) voor de EU-antipiraterijmissie Atalanta. Het doel is om zeerovers te verstoren en ontmoedigen. De crews die hebben deelgenomen aan deze missie zijn inmiddels weer veilig thuis.

Klik hier of op de foto hiernaast voor het volledige artikel van de Gilze-Rijen Aviation Society
300 sqn APO 2017

We wachten nog even op de geschreven texten uit Somalie, maar hierbij alvast een foto update.

Cougar maakt landing aan boord

APO 2017

Op zondag 27 augustus is de S-442 vertrokken naar Den Helder om aldaar op te vliegen op de Zr. Ms. Rotterdam.

Gedurende de periode augustus- december 2017 zal het 300 sqn samen met het amfibisch transportschip de Zr. Ms. Rotterdam participeren aan de Anti Piraterij Operatie Atalanta 2017 locatie Somalië.
De bemanning bestaat uit Nederlandse en Zweedse militairen.

Cougar maakt landing aan boord

Donderdag 22 tot en met zondag 25 juni is de Cougar te van dicht bij te bezichtigen aan boord van ZrMs Karel Doorman.

De hele dag zal de Cougar helikopter te bezichtigen zijn op het helikopterdek. Natuurlijk kun je hier ook al je vragen stellen aan de technici en crew en is er gelegenheid om foto's te maken. Voor de aspirant militairen is er alvast de mogelijkheid om, net als een echte marinier, eens via een Fast-Rope touw uit te stijgen.

Cougars vanaf den helder airport

Afgelopen week heeft er vanaf vliegveld de Kooy de MIO opleiding plaatsgevonden.

Tijdens deze Maritime Interception Ops trainen we in het onderscheppen van snelle bootjes. Dit wordt onderandere gebruikt tijdens counter piracy/drugs operaties. En is een voorbereiding voor de uitzending Atalanta eind dit jaar.

Speciaal voor onze fans hebben we een selectie gemaakt uit de foto's

Een coagar helikopter van het 300 sqn op de Vliehors Range

Vliegers en Loadmasters van het 300 Squadron oefenen deze week het optreden onder hoge dreiging. Dat gebeurt vanaf Vliegbasis Deelen in de omgeving van Arnhem tijdens oefening Tac Blaze

Zaterdag 20 Augustus 2016 is de S-419, de Cougar helikopter die de kustwacht ondersteude op Curacao, terug gekomen op Gilze-Rijen. Vanwege de recente "Grounding"kon dit niet vliegend gebeuren en is de S-419 met de boot teruggekomen vanaf Curacao, via antwerpen naar Tilburg. Deze Couagr zal nu eerst een grondige "Post-Sea" inspectie ondergaan alvorens weer ingezet te worden op het 300 Squadron.

Natuurlijk willen we jullie de foto's van dit bijzondere evenement niet onthouden. Bekijk hier wat foto's van het lossen in Antwerpen, later zullen nog wat foto's volgen van het laden in Cuarcao.

Foto's zijn gemaakt door William

De ambassadeurs van de vrijheid bij de Cougar helikopter van het 300sqn

Op 5 mei 2017 was het weer zo ver, de ambassadeurs van de vrijheid, De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat, en 3 FM DJ Frank van der Lende reisden door het hele land om de vrijheid te vieren.

Op de Foto pagina kun je alvast de eerste foto's bekijken gemaakt door Jimmy van Drunen, Jimmy BEDANKT!

De artiesten die overal in het land op Bevrijdingsfestivals optreden vertrekken op 5 mei met helikopters vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen. Dit jaar stappen de ambassadeurs Sharon Kovacs, Nielson en Sunnery James & Ryan Marciano in de helikopters van het Defensie Helikopter Commando. Voor het luchttransport tussen de diverse bevrijdingsfestivals in het land zijn drie helikopters ingepland. Het betreft twee Cougar transporthelikopters en één NH90 maritieme helikopter.

De artiesten van vorig
jaar op Gilze-Rijen: Jett Rebel,
Caro Emerald, Dotan en Mainstreet.